2015

Donationer  2015


Kr. 10.000  Folkevirke Bedstemor / børnebørn lejr


Folkevirke har i over 40 år hvert år afholdt en eller flere lejre over hele Danmark for bedstemødre / fædre og ders børnebørn i efterårsferien.


Formålet har været at aflaste forældre og give børn nogle stunder og hyggelige dage med deres bedsteforældre. Bedsteforældre får mulighed for at tilbringe tid med deres børnebørn uden forældre, hvilket er en begivenhed, som begge parter ser som en fantastisk oplevelse.


En af dagene har bedstemødrene fri, idet vi tager på en udflugt, har besøg af en naturvejleder eller andre, der sætter børnene i gang med evt. sport eller lege.


 www.folkevirke.dk

 

Kr. 25.000 Børnehospice Sankt Lucas Stiftelsen


Når børn får en livstruende sygdom, er det hele familien, der bliver ramt - barnet  selv, barnets søskende, forældre, bedsteforældre o.s.v. Verden ændrer sig fra den ene dag til den anden, og det normale familieliv bliver helt forandret. Ofte lever familien i lange perioder opdelt, og mulighederne for udfoldelse er begrænsede. Forældrenes behov og søskendes følelser af sorg, utryghed, angst og jalousi overses.


På et børnehospice kombineres lindrende behandling på højt niveau med en indretning, der giver mulighed for livsudfoldelse og et så normalt liv som muligt. Der er plads til hele familien og mulighed for samvær, leg, hygge, fodbold og andre aktiviteter indendørs og udenfor. i et børnehospice vil der samtidig være støtte og omsorg for forældre og søskende.


Det kræver noget helt særligt at skabe et børnehospice. Projektet vil derfor ikke kunne gennemføres uden hjælp og støtte fra fonde.

 www. sanktlukas.dk


Kr. 10.000 Aktive Seniorer


Mennesker har brug for fællesskab med hinanden og har brug for at have et socialt netværk. Mange ældre, enlige føler sig isoleret.


Vi ønsker at invitere ældre mennesker i København NV til en festdag i vores lokaliteter, med forskellige indslag, workshops, sang og musik m.v.


Aktive seniorers to vandreklubber vil præsentere deres aktiviteter - invitere nye med i deres venskab.


En sådan dag vil give nye relationer, skabe venskaber og kan føre til, at flere ældre får opbygget et strærkt socialt netværk.


Kr. 10.000 SMIL-fonden


Er en frivillig forening, der er sat i verdenen for at give syge børn et SMIL på læben - og noget andet at tænke på end sygdom.


SMIL-fonden inviterer børn, der er eller har været indlagt til festlige arrangementer med musik, underholdning og gaver. Formålet er at give børneneog deres familier en fælles oplevelse og få dem til at glemme den sygdom, der ellers præger deres liv - i hvert fald for en stund.

 www.smilfonden.dk


Kr. 20.000 STFA Hjertepakker


Er en frivillig forening, der giver støtte til børn, hvor et nært familiemedlem er meget sygt eller børn, der skal miste en nær pårørende, ved at uddele "Hjertepakker" på hospitalerne til familierne.


Hjertepakker består af:

Beroligende musik fra MusiCure, som kan lyttes til af hele familien

En farverig aktivitetsbog "Superhunden Max på eventyr" og blyanter

Et lille blødt hjerte

En smuk papirengel til at hænge op

en folder fra foreningen Børn og Unge & Sorg


I år er der uddelt 1.000 hjertepakker på flere hospitaler, men det er et stort ønske, at flere hjertepakker fra mange hospitalsafdelinger landet over, så foreningen STFA har meget brug for støtte til at producere flere hjertepakker til uddeling.


 www.stfa.dk




Kr. 15.000 Pianist Elisabeth Holmegaard Nielsen


Elisabeth Holmegaard Nielsen er en af de mest lovende pianister i Danmark. Hun afsluttede sin kandidat-uddannelse ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium som 21-årig med topkarakter, og blev herfefter optaget i solistklassen.


Hun har vundet flere internationale musikpriser og optræder jævnligt ved musikfestivals i udlandet. Fra oktober 2015 vil hun tage på studieophold i Wien for at forberede sig til sin kommende debutkoncert.


Ved donationen spillede hun værker af Carl Nielsen og Chopin.


Måske en kommende verdensstjerne som koncertpianist.