2016

2016

Kr. 15.000 Ventilen ensomme unge


Ensomhed blandt unge er et stort og alvorligt problem

I Danmark føler 6% af alle unge sig ensomme heletiden eller næsten hele tiden.

Unge, der på den måde føler sig ensomme, er i risiko for at udvikle depression, spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd.

De er også overrepræsenteret blandt unge, der forsøger at begå selvmord. Ensomhed og isolation kan også have store konsekvenser for den enkelte.

Ventilen Danmark er en frivillig social organisation, der på landsplan driver 16 lokale tilbud til ensomme unge i alderen 15 til 30 år.


www. r

Kr. 15.000 Demenslinien


Det er Danmarks eneste uafhængige telefonrådgivning, hvor man kan få svar på alt indenfor demens: Demenssygdomme, udredning og behandling, forskning, personlige spørgsmål samt sociale og juridiske forhold.

På Demenslinien taler mennesker med demens og deres pårørende med en faglig velfunderet, kompetent demensrådgiver, der har tid til at lytte, indsigt til at forstå og viden til at rådgive og vejlede.

Man kan være anonym, hvis man ønsker det, og rådgiveren har tavshedspligt.

Demenslinien blev etableret i 1995, og lige fra begyndelsen har mange mennesker ringet for at få et godt råd.

Med tiden er sagerne, som brugerne søger råd til, blevet mere komplekse. Antallet af brugere stiger stødt hvert år, og derfor arbejder Alzheimerforeningen på at etablere endnu en linie, så mange flere mennesker med demens og pårørende kan få hjælp til at håndtere hverdagen.


www.r

Kr. 15.000 Det runde Bord


Initiativtager Peter Haugeland kan ikke gå forbi en hjemløs på gaden. Hele sit voksne liv har det kløet i fingrene på ham hver gang bekendte smed en madras ud, eller hvis et firma lod en palle kaffe gå til spilde.

D er svært at se ting og mad gå til spilde, når man ved, at der står nogle i den anden ende og godt kunne have brugt det.

Efter min mening er det grotesk, at vi i så rigt et samfund ikke kan finde ud af at aflevere vores overskud til de ekstremt udsatte.

Vi har så stort et overskud af alting, at vi kunne få de tykkeste, de gladeste og de mest checkede hjemløse og fattige mennesker i verden.

Det runde Bord har fortsat fokus på at videresende madspild fra nogle af d store events i Danmark til Væresteder, Acylcentre og andre steder, hvor madbudgetterne har det svært.

Der er et uforholdsmæssigt stort madspild til festivaler og events, fordi salget fra boder og transportable køkkener er så svært at forudsige.


www.rr

Kr. 15.000 Diakonissestiftelsen Hospice


På Diakonissestiftelsens Hospice tilbydes uhelbredelige syge og dødende mennesker lindrende pleje og behandling.

Patienten kan blive indlagt med henblik på at leve den sidste tid på hospice, eller patientn kan indlægges på midlertidig ophold.

Der er 10 patientværelser på Hospice. Alle værelser er i lyse og rolige farver med eget bad og toilet og er udstyret med elektrisk seng, sengebord, hvilefod med fodskammel, et lille bord samt en lænestol.

Pårørende har mulighed for overnatning på en gæsteseng på patientstuen og for at købe et let morgenmåltid.

Der er fælles dagligstue med adgang til aviser og TV.

Der findes også en gårdhave med havemøbler.


www.s

Kr. 15.000 Det Kgl. Musikkonservatorium

- Anne-Sofie Søby Jensen


Anne-Sofie Søby Jensen er 24 og studere mezzosopran på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Hun er en fast del af Holmens Kantori, og medvirker ofte både som solist og ensemblesanger i forskellige koncertsammenhæng.

Hendes repertoire spænder bredt fra tidlig barok til romantik og nyere musik.

På repertoiret kan bl.a. nævnes Judas Maccabæus, Mozarts Requiem samt flere Bach-kantater oh Händel-oratorier.


www.r